Over ons

Opleiding

In 1990 ben ik, Jeroen Berben, begonnen aan mijn opleiding van het hout- en meubileringscollege te Rotterdam. Als specialisatie koos ik voor ambachtelijk meubel maken en antiekrestauratie. Mijn laatste stageplaats was bij Peter Bierhuizen Antiek en Oude kunst te Tilburg. Tijdens deze stage werd duidelijk dat ik een voorliefde had voor het restaureren van antieke meubelen.

Werkervaring

Na mijn opleiding en een korte onderbreking door militaire dienst begon ik in februari 1996 mijn loopbaan bij een antiekzaak in de regio Eindhoven. Hier kon ik laten zien wat ik waard was: een verloren gegaan stuk snijwerk vervangen door ander stuk antiek hout en dan met geduld en vol precisie elk detail na snijden.

Berben Antiek

Na een aantal jaar begon het te kriebelen om een eigen bedrijf te starten. Ik volgde in 1997 en 1998 in de avonduren, met succes, een ondernemerscursus. Op 1 februari 1999 zette ik de stap en richtte Berben Antiek op in Geldrop. Geleidelijk aan restaureerde ik minder voor mijn oude baas en meer voor mijn eigen klanten. Na 14 jaar in Geldrop zijn we, in 2013, verhuist naar Nederweert alwaar we een beter uitgerustte werkplaats hebben voor het restaureren van antieke meubelen. Sindsdien restaureren we voor de regio Weert, Eindhoven en Helmond. De verkoop vindt plaats vanuit het atelier. Bezoek op afspraak.